De la masca neutră la masca larvară: primii pași în constituirea unui personaj

Miercuri 16 Aprilie

Ieri în cadrul Festivalului ,,ClassFest,,, de la  Chișinău, Mihai Mălaimare  a susținut un workshop ce a avut ca temă de lucru: De la masca neutră la masca larvară: primii pași în constituirea unui personaj.

În cadrul acestor workshop-uri participanții au avut ocazia de a învăța ce se întâmplă când actorul poartă o mască, ce efecte are asupra jocului său. Cum descoperă actorul masca și cum o utilizează. Atunci când are fața ascunsă în spatele măștii, actorul trebuie să se exprime prin corporalitate, prin mișcare.

Sub îndrumarea profesorului și actorului Mihai Mălaimare, studenții au încearcat  să intre în mască, fără să facă niciodată grimase în spatele ei, fără să abordeze o imitaţie paralelă, exterioară, fără să se privească în oglindă. A intra într-o mască înseamnă a simţi ceea ce a făcut-o să se nască, a regăsi fondul măştii, a căuta să vezi ce anume din ea rezonează în tine.

Masca neutră este o mască unică, este Masca tuturor măştilor. A juca sub o mască expresivă înseamnă a atinge o dimensiune esenţială a jocului teatral, a angaja întreg corpul, a simţi o intensitate de emoţie şi de expresie care va servi, din nou, ca referinţă pentru actor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s